Gitaar en orgel

10 oktober 20.15 uur

St.-Jan Baptistkerk, Wortel

inkom: 12€, beschermlid 8€, < 18 jaar gratis
 • Inleiding

  Mixtuur wil niet enkel de stad Hoogstraten maar het volledige Land van Hoogstraten onderdompelen in de orgelrenaissance. Daarom zal zij voor het eerst een concert organiseren in Wortel waar onlangs een tweedehands orgel werd aangeschaft, gerenoveerd en uitgebreid. Dit instrument is ronduit prachtig geworden. De kleine kerk van Wortel is ideaal om het intieme en hoogst originele samenspel tussen gitaar en orgel weer te geven.

 • Tuur Segers, gitaar

  Tuur krijgt interesse in muziek begin 2005. Hij krijgt zijn eerste lessen op de klassieke gitaar van zijn vader. Al snel is Tuur in september 2005 genoodzaakt zich in te schrijven in de muziekacademie der Noorderkempen. Zijn leraar wordt Frenk Casteleyn.
  Na zijn eerste deelname aan de 4
  de Andres Segovia wedstrijd in Velbert (Duitsland) in mei ’06 ontdekt hij de grote liefde voor klassieke gitaarmuziek. Door zijn grote gedrevenheid, de prima begeleiding en de ervaring van een hele reeks concerten wint hij prijzen op nationale en internationale wedstrijden.

  Tuur volgde masterclasses tijdens het ‘guitarsymposium te Iserlohn’ bij Aniello Desiderio, Carlo Marchione, David Russell, Jorgos Panetsos en Vladislav Blaha. Tijdens het José Thomas guitar festival te Petrer volgde Tuur masterclasses bij David Russell, Armando Marrosu, Margarita Escarpa,...

  Tuur had reeds de eer om te mogen spelen in de Koninklijke Muntschouwburg, in ‘Bozar’ te Brussel , het Basilica Festival van Vlaanderen te Tongeren, In de Franz Liszt Hogeschool te Weimar, op het gitaarfestival van Petrer (Spanje), in het Lucent Danstheater in Den Haag, de Singel te Antwerpen, het Grachtenfestival in Amsterdam en voor de wereldomroep te Hilversum. In november ’10 speelde Tuur concerten tijdens “fiësta de la guitarra” in Tallinn en Parnu te Estland. In december ‘10 speelde Tuur met het ‘Rubens strijkkwartet’ in het concertgebouw te Amsterdam, de Doelen te Rotterdam, de Philipszaal te Eindhoven en op het kamermuziek festival van Janine Jansen te Utrecht.

  Door vakjury wordt Tuur vooral geprezen om zijn natuurlijke manier van spelen, zijn muzikaal inlevingsvermogen en zijn prachtige, briljante klank.

  Sinds september 2013 studeert Tuur aan het conservatorium in Maastricht bij Carlo Marchione.

 • Masako Honda, orgel

  Masako Honda werd geboren in Japan, waar zij afstudeerde als licentiate in de West-Europese geschiedenis. In 1995 kwam zij naar België om orgel te studeren aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen.

  Na het behalen van het diploma Meestergraad in 2000 heeft zij haar orgelstudies verder gezet met een specialisatieopleiding. Zo heeft zij ondermeer intensief barokmuziek gestudeerd bij Theo Jellema aan het Conservatorium van Groningen. In 2002 behaalde ze het specialisatiediploma concertsolist.

  Zij geeft concerten in België, Duisland en Nederland, onder meer op de historische orgels. Voor de Nederlandse radio maakte zij een opname met werken van J.S.Bach, gespeeld op het Schnitger-orgel te Noordbroek.

  Momenteel is zij verbonden aan St. Laurentiuskerk (Antwerpen), Noorse Zeemanskerk(Antwerpen), St. Lambertuskerk(Ekeren) en de Dominicanenkerk (Brussel).

 • Praktisch

  10 oktober 20.15 uur
  St.-Jan Baptistkerk, Poeleinde 2, 2323 Wortel

  inkom: 12€, beschermlid 8€, < 18 jaar gratis

  voorverkoop mogelijk via:
  Toerisme Hoogstraten, Vrijheid 149, 2320 Hoogstraten,
  03 340 19 55, toerisme@hoogstraten.be

 • Programma

  Gitaar

  Franz Schubert (1797-1828)

  Lob der Tränen

  Franz Schubert (1797-1828)

  Ständchen

  Manuel M.Ponce (1882-1948)

  Sonata III

  Gitaar & Orgel

  Andreas Willscher (°1955)

  Sechs Stücke für Gitarre und Orgel

  Orgel

  John Stanley (1712-1786)

  Voluntary in Re

  Johann Pachelbel (1653-1706)

  Aria Sebaldina

  Johann S.Bach (1685-1750)

  Herr Jesu Christ, dich zu uns wend! bwv 709

  Johann S.Bach (1685-1750)

  Fantasia bwv 572

  Gitaar & Orgel

  Robert Delanoff (°1942)

  Zwiegespräche